Parkeren Vliegveld Alicante

Parkeren Vliegveld Alicante

Parkeren Vliegveld Alicante

Parkeren Vliegveld Alicante

De nieuwe parkeergarage is direct tegenover de vliegveld Alicante, met een hoofdingang en een tweede ingang verderop aan de andere kant van het gebouw waar je auto’s kan huren.

Er is geen speciale ruimte voor fietsen of motorfietsen en kan ze wel in de normale parkeer plaatsen zetten.

De maximale doorrijhoogte voor het parkeren in de grote garage is 2.10m, dus als je een voertuig dat hoger is dan zal je deze parkeren in de oudere open lucht parkeerplaats (P3) tegenover het oude terminal gebouw.

De parkeerplaats heeft vijf verdiepingen (5 is het dak) en is verbonden van niveau 4 naar de eerste verdieping van het terminalgebouw door twee korte overdekte wandelgangen. Om bij de vertrekhallen te komen zal je een verdieping ophoog gaan en voor de aankomsthallen een verdieping omlaag via liften of roltrappen.

Parkeer tarieven

De parkeertarieven die door Aena zijn bijna onmogelijk te begrijpen omdat ze het word geadverteerd in decimale kosten voor elke minuut. Om alles te vereenvoudigen in het algemene parkeerterrein P1 kost het ongeveer € 1,00 per 30 minuten: € 2,00 per uur: maximale dagtarief tot 4 dagen is € 20,00 en vanaf 5 dagen vanaf € 15,00 per dag .


Er zijn verschillende types van parkeren hier: de grootste is de algemene P1 verdeeld over 5 verdiepingen. Er is een eerste klas parkeerplaats op de bovenste verdieping hier met toegang tot recht in vertrektijden en P5 long-stay parkeerterrein.